Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger viser sig ofte som spindelvævlignende rødmen på læg eller lår. I mange tilfælde er de arveligt betingede, men også graviditeter, stående arbejde og årebetændelse kan forårsage karsprængninger.

haarfjern-300x200.png

Hvordan foregår fjernelse af karsprængninger?

Vi anvender laser til fjernelse af karsprængninger. Karrene opvarmes via laseren og kroppens eget reparationssystem fjerner efterfølgende de beskadigede kar. Behandlingen sker ved hjælp af korte lysglimt, der selektivt målretter de uønskede blodkar uden at beskadige den omgivende hud. Laserpåvirkningen får karrene til at trække sig sammen og forsvinde gradvist. Metoden er skånsom og effektiv, og udføres altid af sundhedsfagligt personale med relevant erfaring og autorisation.

Hvordan viser resultatet sig?

Efter 3-4 uger vil resultatet af behandlingen vise sig. Effekten af behandlingen vil ofte være god, men kan naturligvis variere fra person til person. Der skal forventes flere behandlinger for at opnå et tilfredsstillende resultat. Hudens reaktion og karrenes dybde og udbredelse spiller ind på, hvor hurtigt og effektivt resultatet opnås. Enkelte oplever effekt allerede efter første behandling, mens andre har behov for gentagelser med nogle ugers mellemrum. 

Læs patientinformationen øverst på siden for uddybende information om behandlingen. Vi tilbyder en gratis forundersøgelse hos vores autoriserede sygeplejersker.

Fjernelse af karsprængninger med laser

Laserbehandling er en veldokumenteret og præcis metode til fjernelse af karsprængninger. Ved hjælp af koncentreret lysenergi varmes de uønskede blodkar op, hvilket får dem til at lukke sig og opløses over tid. Behandlingen udføres med moderne, medicinsk godkendt udstyr og foretages udelukkende af sundhedsfagligt personale. Der er tale om en målrettet og skånsom behandling, der hverken kræver bedøvelse eller kirurgi. Du kan forvente rødme og let hævelse i timerne efter behandlingen, men der er minimal nedetid, og du kan som regel genoptage dine daglige aktiviteter hurtigt.

Før behandlingen

For at opnå det bedst mulige resultat er det vigtigt at forberede huden korrekt. Du må ikke have udsat huden for sollys eller solarium i mindst 4 uger op til behandlingen. Huden må ikke være pigmenteret af selvbruner, og det anbefales at anvende solcreme med høj faktor (SPF 50) i hele perioden før og efter behandling. På behandlingsdagen skal huden være ren og fri for makeup, cremer eller olier. Informér os desuden, hvis du anvender medicin, som kan påvirke huden, da visse præparater kan øge risikoen for bivirkninger. Under forundersøgelsen gennemgår vi dine individuelle forhold og vurderer behandlingsmulighederne.

Forholdsregler i forbindelse med behandling med laser

For at opnå det bedst mulige resultat og mindske risikoen for bivirkninger, er der en række forholdsregler, du skal være opmærksom på før og efter behandlingen:

  • Undgå sol og solarium i minimum 4 uger før og efter behandlingen.

  • Huden må ikke være farvet af selvbruner eller lignende produkter.

  • Behandling tilbydes kun til personer, der er fyldt 18 år.

  • Gravide og ammende kan ikke modtage denne type behandling.

  • Du må ikke have været i behandling med isotretinoin eller tetracyklin inden for de seneste seks måneder.

  • Behandlingen udføres ikke, hvis du er i aktiv kræftbehandling.


Overvejer du en behandling for karspængninger?

Hvis du overvejer at få fjernet karsprængninger, er du velkommen til en gratis og uforpligtende forundersøgelse.
Her vurderer vi din hud og giver en ærlig faglig vurdering af dine muligheder.

Book en gratis forundersøgelse på 9816 0508


Før og efter billeder af behandlinger af karspængninger på ansigt

EFTER behandling af karsprængninger på ansigt

FØR behandling af karsprængninger på ansigt:


efter behandling af karsprængninger på næse:

FØR behandling af karsprængninger på næse:


Efter behandling af karsprængninger på hals:

FØR behandling af karsprængninger på hals:


Ofte stillede spørgsmål

Gør det ondt at få behandlet karsprængninger?

Behandlingen kan føles som små varme stik i huden, men tolereres af langt de fleste uden bedøvelse. Efterfølgende kan der være en forbigående varmefornemmelse, som minder om solskoldning.

Hvilke karsprængninger kan behandles?

Vi behandler overfladiske karsprængninger i ansigtet og på kroppen. Behandlingens effektivitet afhænger af karrets dybde, størrelse og lokalisation, hvilket vurderes ved forundersøgelsen.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Antallet af behandlinger varierer, men de fleste har behov for 2-4 behandlinger med cirka 4 ugers mellemrum. Resultatet afhænger af individuelle forhold og kroppens reaktion.